Periódico Público

Últimas noticias publicadas en Público en la sección España
  1. La carta d'Enric Millo als alcaldes demanant-los que no permetin simbologia "partidista" a l'espai públic entronca amb la campanya de la seva predecessora, María de los Llanos de Luna, contra els consistoris que no penjaven la bandera espanyola.
  2. LA NFL anuncia que multarà els jugadors que no escoltin l'himne dels EUA a peu dret. És una nova victòria per a Donald Trump. Però el rebuig als himnes també s'ha usat de forma reivindicativa. Als EUA i arre del món, de l'Àsia a Catalunya.
  3. Ambas formaciones consideran que el exministro "no cumple los requisitos de ejemplaridad para merecer reconocimiento público" y reclaman que le sean retirados los demás honores de la ciudad en la que fue alcalde.
  4. La portaveu parlamentària del partit Margarita Robles, la lliura en mà just abans de la reunió de l'Executiva Federal socialista a la seu de Ferraz.
  5. El president de la Cambra legislativa catalana suspèn el ple durant una hora després que el diputat Carlos Carrizosa es negués a recol·locar en la bancada del Govern el símbol de solidaritat amb els presos polítics que havia retirat
  6. El jutge que investiga el cas deixa lliures amb càrrecs però sense mesures cautelars els cinc principals implicats, que van passar la nit a comissaria. Els altres 25 detinguts en la macrooperació policial de dijous ja havien estat posats en llibertat.
  7. El president ofrece al jefe del Ejecutivo iniciar un "diálogo sincero".
  8. Demana per carta al president del Govern central que desbloquegi la formació de Govern, i demanarà al TSJC que dicti mesures cautelars. Es reserva emprendre accions legals, inclosa una querella per prevaricació contra Rajoy. Un informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat afirma que el Govern central ha de publicar els nomenaments al DOGC, perquè aquest és un acte "degut i reglat", i que no és necessari que la presa de possessió sigui presencial.
  9. El juez del caso de las mordidas del 3 % de Convergència Democràtica de Catalunya ha citado, entre otros, al director del Puerto de Barcelona, Sixte Cambra, y al ex teniente de alcalde de la ciudad condal Antoni Vives.
  10. Villegas dice que se opondrán a la moción del PSOE, y le que la retire, pues ellos presentarán una propia si el presidente del Gobierno no disuelve las Cámaras, algo que no es constitucional